Leczo LOUVE
------------------------------------------------------------------------------------
Skład:
Przyprawy:
Na koniec 'do smaku':
Przygotowanie
Na początku kroimy kiełbasę w dużą kostkę

I kolejno dalsze składniki - cebula

Papryka również w większą 'kostkę'
(oczywiście wcześniej umyta).
Ja nie obieram papryki i cukinii, dlatego ważne jest
dokładne umycie tych składników.
Czas na cukinię ;)

Marchew będzie drobniejsza - tu przyda
się tarka.
Będzie dodana jednocześnie z cukinią, zatem ląduje w tym
samym naczyniu.

Jeśli lubisz 'na ostro' można przygotować
jeszcze drobno pokrojoną inną papryczkę,
ale tu raczej ostrożnie ;) Nie chcemy przecież, żeby ostrość
przykryła inne smaki.

Smażenie:
Wcześniej przygotowaną kiełbasę lekko
podsmażamy na dużej patelni (lub woku).

Dodajemy cebulę

A po minucie dodajemy paprykę i tak
smażymy 5 min

Po 5 minutach smażenia przykrywamy
patelnię i dusimy na małym ogniu kolejne 5 min

Gotowanie/duszenie
Usmażone i duszone składniki przenosimy
do garnka i podlewamy bulionem (pół kubka)

Dodajemy wcześniej przygotowany zestaw
przypraw

Do gara ;)

Teraz całość dusimy na małym ogniu 8 min
Następnie dodajemy cukinię i marchew - dusimy dalej około 15
minut

Po 15 minutach dodajemy pomidory i po
zamieszaniu przyprawiamy do smaku
solą, pieprzem i cukrem

Dusimy około 20-30 minut, do momentu,
kiedy cukinia będzie miękka.
Gotowe
------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------ |