** HOME
** WARKI
** SPRZĘT
** LINKI
** KONTAKT

  Baner ;)

 

homebrewing.pl



Weizenbock 'The Trail'
 

------------------------------------------------------------------------------------

Skład:

Słody:

  • Pszeniczny ciemny Weyermann 3kg

  • Monachijski typ I Strzegom 2,5kg
  • Pilzneński Strzegom 1kg
  • Carapils Weyermann 0,2kg
  • Karmelowy jasny Optima (40-60EBC) 0,1kg
  • Carafa Special II Weyermann 0,05kg

Chmiele:

  • Iunga [11%AK] 10g - 60min

  • Rakau [10,5%AK] 5g - 30min
  • Styrian Golding [5,2%AK] 10g - 10min

Uwagi:

  • Carafa - dodany przy podnoszeniu temp. do 75°C

Drożdże:

  • Gwoździe i banany (Fermentum Mobile #FM41)

Zacieranie 21l wody:

  • 55°C - 20min

  • 65°C - 45min
  • 72°C - 40min
  • 75°C - 5min

Gotowanie 80min

Ekstrakt poczatkowy 16,5°Blg

Fermentacja  (19°C)

Ekstrakt koncowy 4,5°Blg

Refermentacja - parametry dla programu refermv21

20 litrów 19°C v/v 2,5 131g cukru

------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------

 

Copyright © 2007 All Rights Reserved.
Design provided by LeePa79