** HOME
** WARKI
** SPRZĘT
** LINKI
** KONTAKT

  Baner ;)

 

homebrewing.pl



Pils 'Plissss'
 

------------------------------------------------------------------------------------

Skład:

Słody:

  • Pilzneński klepiskowy Bruntal 4 EBC 4,5kg

  • Monachijski typ I Weyermann 14EBC 1kg

Inne:

  • Płatki owsiane błyskawiczne 0,3kg

Chmiele:

  • Iunga [11% AK] 15g - 60min

  • Iunga [11% AK] 20g - 30min

  • Iunga [11% AK] 30g - 10min

Drożdże:

  • Saflager W34/70

Zacieranie 19l wody:

  • 63°C - 50min

  • 72°C - 10min
  • 75°C - 5min

Gotowanie 70min

Ekstrakt poczatkowy 12,7°Blg (13,2°Brix)

Fermentacja  (8°C - 10°C)

Ekstrakt koncowy 2,7°Blg

Refermentacja - parametry dla programu refermv21

28 litrów 9°C v/v 2,3 120g cukru

------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------

 

Copyright © 2007 All Rights Reserved.
Design provided by LeePa79