** HOME
** WARKI
** SPRZĘT
** LINKI
** KONTAKT

  Baner ;)

 

homebrewing.pl



Dry Stout '01'
 

------------------------------------------------------------------------------------

Skład:

Słody:

  • Pale Ale Strzegom 5,9EBC 2kg

  • Monachijski typ I Strzegom 14EBC 1kg

  • Pilzneński Klepiskowy Bruntal 4EBC 0,5EBC

  • Pilzneński Strzegom 4EBC 0,5kg

  • Carafa III Special Weyermann >1000EBC 0,2kg

Inne:

  • Zyto Prażone Strzegom >1000EBC 0,2kg

  • Jęczmień Prażony Strzegom >1000EBC 0,2kg

Chmiele:

  • Iunga [11% AK] 20g - 60min

  • Iunga [11% AK] 20g - 30min

  • Styrian Goldings [4,5%AK] 9g - 10min

Drożdże:

  • Safale S-04

Zacieranie 16l wody:

  • 67°C - 70min

  • 72°C - 10min (wrzucona mieszanka ok 0,3kg jęczmienia i żyta praż)
  • 75°C - 5min

Gotowanie 70min

Ekstrakt poczatkowy 13,5°Blg (14°Brix)

Fermentacja  (15°C - 19C)

Ekstrakt koncowy 4,7°Blg

Refermentacja - parametry dla programu refermv21

20 litrów 19°C v/v 2,3 107g cukru

------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------

 

Copyright © 2007 All Rights Reserved.
Design provided by LeePa79