** HOME
** WARKI
** SPRZĘT
** LINKI
** KONTAKT

  Baner ;)

 

homebrewing.pl



American Wheat 'Spontan'
 

------------------------------------------------------------------------------------

Skład:

Słody:

  • Pszeniczny Strzegom 3EBC 3kg

  • Pale Ale Strzegom 5,5EBC 2kg

  • Abbey Malt Weyermann 45EBC 0,15kg

  • Karmelowy Optima 60EBC 0,15kg

  • Płatki owsiane błyskawiczne 2EBC 0,08kg

Chmiele:

  • Equinox [13%] - 60min - 6g

  • Vic Secret [15,5%] - 35min - 6g

  • Equinox [13%] - 35min - 5g

  • Vic Secret [15,5%] - 10min - 5g

  • Equinox [13%] - 5min - 5g

  • Sorachi Ace [12%] - 5min - 5g

  • Equinox [13%] - 0min - 5g

  • Vic Secret [15,5%] - 0min - 5g

Na cicha 3 dni przed rozlewem:

  • Equinox [13%] - 30g

  • Vic Secret [15,5%] - 10g

  • Sorachi Ace [12%] - 10g

Drożdże:

  • Fermentis Safale US - 05

Zacieranie 18l wody:

  • 66°C - 60min

  • 75°C - 5min

Gotowanie 60min

Ekstrakt poczatkowy 13,5°Blg (14°Brix)

Fermentacja  (16-19°C)

Ekstrakt koncowy 3,9°Blg

Refermentacja - parametry dla programu refermv21

19 litrów 19°C v/v 2,4 118g cukru

------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------

 

Copyright © 2007 All Rights Reserved.
Design provided by LeePa79