** HOME
** WARKI
** SPRZĘT
** LINKI
** KONTAKT

  Baner ;)

 

homebrewing.pl



Niskoalkoholowe 'Niania'
 

------------------------------------------------------------------------------------

Skład:

Słody:

  • Karmelowy Optima 60EBC - 0,19kg

  • Abbey Malt Weyermann 45EBC - 0,15kg

  • Carapils Weyermann 4EBC - 0,13kg

  • Monachijski typ I Strzegom 12EBC - 0,13kg

  • Żyto palone Strzegom 1000EBC - 0,05kg

Chmiele:

  • Equinox [13%] - 60min - 10g

  • Citra [13%] - 30min - 10g

  • Cascade [6%] - 30min - 10g

  • Citra [13%] - 10min - 10g

  • Cascade [6%] - 0min - 10g

Drożdże:

  • Fermentis Safale US - 05 (gęstwa)

Zacieranie 8,5l wody:

  • 63-65°C - 55min

  • 75°C - 5min

Gotowanie 60min

Ekstrakt poczatkowy 2,8°Blg (2,9°Brix)

Fermentacja  (18°C) lodówka ze sterownikiem STC - 1000

Ekstrakt koncowy 1,8°Blg

Refermentacja - parametry dla programu refermv21

18 litrów 20°C v/v 2,2 160g cukru

------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------

 

Copyright © 2007 All Rights Reserved.
Design provided by LeePa79