** HOME
** WARKI
** SPRZĘT
** LINKI
** KONTAKT

  Baner ;)

 

homebrewing.pl



Porter Bałtycki 'Ultra Porter'
 

------------------------------------------------------------------------------------

Skład:

Słody:

  • Wiedenski Strzegom (7 EBC) - 4,5kg

  • Monachijski Strzegom (12-15 EBC) - 2kg

  • Pilzneński Weyermann (3 EBC) - 1kg

  • Caramunich I Weyermann (100 EBC) - 0,5kg

Chmiele:

  • Iunga [11%] - 15g - 60min

  • Sorachi Ace [12%] - 15g - 60min

  • Iunga [11%] - 10g - 30min

  • Iunga [11%] - 15g - 8min

Inne:

  • Cukier bialy 300g do gotowania

  • Platki owsiane 300g (2EBC)

  • Pszenica prazona 250g (1000EBC)

  • Jeczmien prazony 200g (1000EBC)

Drożdże:

  • Saflager W34/70 Fermentis

Zacieranie:

  • 63°C - 50min

  • 72°C - 25min

  • 75°C - 5min

Gotowanie 80min

Ekstrakt poczatkowy 22,1°Blg

Fermentacja (8-11°C)

Ekstrakt koncowy 5,6°Blg

Refermentacja - parametry dla programu refermv21

24 litry 11°C v/v 2,3 108g cukru

-----------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Copyright © 2007 All Rights Reserved.
Design provided by LeePa79