Amerykańskie Weselne beta
------------------------------------------------------------------------------------
Skład:
Słody:
-
Pszeniczny jasny Viking Malt (4EBC) - 3kg
-
Pale ale Weyermann® (6,5EBC) - 2kg
-
Karmelowy 50 czerwony Viking Malt (50EBC) - 0,2kg
-
Pilzneński klepiskowy Bruntal (4EBC) - 0,2kg
Chmiele:
-
Chinook [13%] - 5g - 60min
-
Waimea [15%] - 5g - 60min
-
Chinook [13%] - 10g - 30min
-
Mosaic [11,8%] - 5g - 15min
-
Waimea [15%] - 5g - 10min
-
Mosaic [11,8%] - 5g - 5min
-
Mosaic [11,8%] - 5g - 0min
Drożdże:
Zacieranie:
Gotowanie
60min
Ekstrakt poczatkowy 12,7°Blg
Fermentacja (17-19°C)
Ekstrakt koncowy ...°Blg
Refermentacja - parametry dla programu refermv21
20,5 litry ..°C v/v ... ...g cukru
-----------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------
|