** HOME
** WARKI
** SPRZĘT
** LINKI
** KONTAKT

  Baner ;)

 

homebrewing.pl



Dry Stout 'New Dry'
 

------------------------------------------------------------------------------------

Skład:

Zasyp:

  • Pale Ale Viking Malt (5,5-7,5EBC) - 2,8kg

  • Monachijski typ I Viking Malt (12-15EBC) - 1kg

  • Chocolate Thomas Fawcett (1100-1250EBC) - 0,35kg

  • Płatki owsiane (2EBC) - 0,25kg

  • Carafa® typ II Weyermann® (1100-1200EBC) - 0,20kg

Połowa ciemnych wsypana na początku zacierania, druga część w 67°C.

Chmiele:

  • Iunga [12,5%] - 26g - 60min

  • Iunga[12,5%] - 8g - 30min

Drożdże:

  • Safale S-04

Zacieranie:

  • 66°C - 65min

  • 67°C - 5min (połowa ciemnych dodatków)

  • 76°C - 5min

Gotowanie 70min

Ekstrakt początkowy 12,5°Blg

Fermentacja (17-20°C)

Ekstrakt końcowy 3,8°Blg

Refermentacja - parametry dla programu refermv21

22 litry 20°C v/v 2 102g cukru

-----------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------

 

 

Copyright © 2007 All Rights Reserved.
Design provided by LeePa79