** HOME
** WARKI
** SPRZĘT
** LINKI
** KONTAKT

  Baner ;)

 

homebrewing.pl



American Rye Ale 'ARA'
 

------------------------------------------------------------------------------------

Skład:

Zasyp:

  • Żytni Viking Malt (7EBC) - 2,5kg

  • Pale Ale Viking Malt (5,5-7,5EBC) - 2,5kg

  • Płatki owsiane (2EBC) - 0,25kg

Chmiele:

  • Citra [14%] - 5g - 60min

  • Ekuanot [16%] - 5g - 60min

  • Citra [14%] - 5g - 30min

  • Citra [14%] - 5g - 15min

  • Ekuanot [16%] - 5g - 10min

  • Citra [14%] - 5g - 5min

  • Ekuanot [16%] - 10g - 0min

Drożdże:

  • Safale S-04 gęstwa

Zacieranie:

  • 40°C - 10min - sam słód żytni

  • 67°C - 60min - wsypany pale ale i płatki

  • 77°C - 5min

Gotowanie 60min

Ekstrakt początkowy 14,5°Blg

Fermentacja (17-20°C)

Ekstrakt końcowy 4,9°Blg

Refermentacja - parametry dla programu refermv21

18 litry 20°C v/v 2,3 106g cukru

-----------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------

 

 

Copyright © 2007 All Rights Reserved.
Design provided by LeePa79