** HOME
** WARKI
** SPRZĘT
** LINKI
** KONTAKT

  Baner ;)

 

homebrewing.pl



Full Aroma Hops 'WindOfHops'
 

------------------------------------------------------------------------------------

Skład:

Zasyp:

  • Pilzneński Weyermann® (3-5EBC) - 2kg

  • Pilzneński klepiskowy Bruntal (4EBC) - 2,5kg

  • Pszeniczny jasny Weyermann® (3-5EBC) - 0,2kg

  • Płatki owsiane (2EBC) - 0,2kg

Chmiele:

  • Iunga [12,5%] - 18g - 60min

  • Oktawia [9%] - 10g - 30min

  • Willamette [4,9%] - 15g - 10min

Drożdże:

  • Fermentum Mobile FM52 Amerykański Sen

Zacieranie:

  • 40°C - wrzucone słody / bez przerwy - podgrzewanie

  • 61°C - 12min

  • 71°C - 45min

  • 75°C - 5min

Gotowanie 60min

Ekstrakt początkowy 13,5°Blg

Fermentacja (17-20°C)

Ekstrakt końcowy 2,4°Blg

Refermentacja - parametry dla programu refermv21

21 litry 20°C v/v 2,4 132g cukru

-----------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------

 

 

Copyright © 2007 All Rights Reserved.
Design provided by LeePa79