** HOME
** WARKI
** SPRZĘT
** LINKI
** KONTAKT

  Baner ;)

 

homebrewing.pl



Imperialny Porter 'Black Wolf'
 

------------------------------------------------------------------------------------

Skład:

Zasyp:

  • Wiedeński Viking Malt (7-12EBC) - 5kg

  • Pilzneński Viking Malt (3,2 - 4,5EBC) - 1,7kg

  • Monachijski typ I Viking Malt (12 - 15EBC) - 1,6kg

  • Karmelowy 600 Viking Malt (600EBC) - 1kg

  • Żytni Viking Malt (4 - 14EBC) - 0,5kg

  • Płatki owsiane (2EBC) - 0,5kg

  • Czekoladowy Ciemny Viking Malt (900EBC) - 0,4kg

  • Czekoladowy Thomas Fawcett (1100 - 1250EBC) - 0,16kg

Połowa czekoladowych od początku zacierania - reszta po przerwie 66°C

Chmiele:

  • Iunga [12,5%] - 20g - 60min

  • Iunga [12,5%] - 20g - 30min
    Ekuanot [16%] - 5g - 30min

  • Willamette [5%] - 35g - 10min

Drożdże:

  • Fermentum Mobile FM52 Amerykański Sen

Zacieranie:

  • 66°C - 75min

  • 75°C - 5min

Gotowanie 80min

Ekstrakt początkowy 23,5°Blg

Fermentacja (17-20°C)

Ekstrakt końcowy 7°Blg

Refermentacja - parametry dla programu refermv21

23,5 litra 20°C v/v 2,3 135g cukru

-----------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------

 

 

Copyright © 2007 All Rights Reserved.
Design provided by LeePa79