** HOME
** WARKI
** SPRZĘT
** LINKI
** KONTAKT

  Baner ;)

 

homebrewing.pl



Full Aroma 'WindOfHops'
 

------------------------------------------------------------------------------------

Skład:

Zasyp:

  • Pale Ale Viking Malt (5,5-7,5EBC) - 4,5kg

  • Pszeniczny Viking Malt (3-6EBC) - 0,2kg

  • Płatki owsiane błyskawiczne - 0,2kg

Chmiele:

  • Iunga [12,5%] - 18g - 60min

  • Centennial [9,5%] - 10g - 30min

  • Zula [7,3%] - 20g - 10min

Drożdże:

  • Fermentis US-05

Zacieranie:

  • 40°C - wrzucone słody / bez przerwy - podgrzewanie

  • 61°C - 12min

  • 71°C - 45min

  • 75°C - 5min

Gotowanie 60min

Ekstrakt początkowy 13°Blg

Fermentacja (17-20°C)

Ekstrakt końcowy 4,1°Blg

Refermentacja - parametry dla programu refermv21

11 litry 20°C v/v 2,3 66g cukru

Reszta piwa w kegu - nagazowanie sztuczne.

-----------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Copyright © 2007 All Rights Reserved.
Design provided by LeePa79