** HOME
** WARKI
** SPRZĘT
** LINKI
** KONTAKT

  Baner ;)

 

homebrewing.pl



Tropical Imperial Porter 'Maya'
 

------------------------------------------------------------------------------------

Skład:

Zasyp:

  • Wiedeński Viking Malt (8,5EBC) - 5kg

  • Pilzneński Viking Malt (300EBC) - 2kg

  • Monachijski Viking Malt (900EBc) - 1,5kg

  • AbbeyMalt® Weyermann (40-50EBC) - 0,7kg

  • Karmelowy 300 Viking Malt (300EBC) - 0,7kg

  • Czekoladowy ciemny Viking Malt (900EBC) - 0,5kg

  • Żytni Viking Malt (7EBC) - 0,5kg

  • Pszeniczny Viking Malt (6EBC) - 0,5kg

  • Jęczmień palony Viking Malt (1100EBC) - 0,4kg

Połowa ciemnych od początku zacierania - reszta przy podgrzewaniu do 75°C.

Chmiele:

  • Magnat [15%] - 25g - 60min

  • Simcoe [11%] - 15g - 30min

  • Tomahawk [14%] - 15g - 30min

  • Willamette [4,5%] - 20g - 10min

Drożdże:

  • Fermentis US-05 (gęstwa)

Zacieranie:

  • 66°C - 75min

  • 75°C - 5min

Gotowanie 90min

Ekstrakt początkowy 24°Blg

Fermentacja (17-20°C)

Ekstrakt końcowy 10,2°Blg

Refermentacja - parametry dla programu refermv21

10 litry 20°C 50g cukru

-----------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Copyright © 2007 All Rights Reserved.
Design provided by LeePa79