** HOME
** WARKI
** SPRZĘT
** LINKI
** KONTAKT

  Baner ;)

 

homebrewing.pl



Belgian Dubbel 'AntAres'
 

------------------------------------------------------------------------------------

Skład:

Zasyp:

  • Pilznenski Viking Malt (35EBC) - 4kg

  • Pszeniczny Viking Malt (3-6EBC) - 0,6kg

  • Monachijski typ II Viking Malt (25 EBC) - 0,5kg

  • Karmelowy 300 Viking Malt (300 EBC) - 0,4kg

  • +cukier biały 0,5kg

Chmiele:

  • Magnat  [15,3%] - 10g - 60min

  • Zula [7,3] - 5g - 60min

  • Zula [7,3%] - 15g - 10min

Drożdże:

  • Fermentis S-33

Zacieranie:

  • 63°C - 40min

  • 72°C - 40min

  • 75°C - 5min

Gotowanie 60min

Ekstrakt początkowy 16,3°Blg

Fermentacja (17-20°C)

Ekstrakt końcowy 5,2°Blg

Refermentacja - parametry dla programu refermv21

20 litry 20°C v/v 2,4 126g cukru

-----------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Copyright © 2007 All Rights Reserved.
Design provided by LeePa79