** HOME
** WARKI
** SPRZĘT
** LINKI
** KONTAKT

  Baner ;)

 

homebrewing.pl



Porter Amerykański 'Midnight Express'
 

------------------------------------------------------------------------------------

Skład:

Zasyp:

  • Pale Ale Viking Malt (5,5-7,5EBC) - 4,5kg

  • Karmelowy 300 Viking Malt (300EBC) - 0,3kg

  • Czekoladowy ciemny Viking Malt (900EBc) - 0,2kg

  • Czekoladowy jasny Viking Malt (400EBC) - 0,2kg

  • Żytni Viking Malt (4-14EBC) - 0,2kg

  • Pszeniczny Viking Malt (3-6EBC) - 0,2kg

Chmiele:

  • Iunga [12,5%] - 20g - 60min

  • Centennial [9,5%] - 15g - 30min

  • Warrior [13%] - 20g - 10min

Drożdże:

  • Fermentis US-05

Zacieranie:

  • 66°C - 60min

  • 75°C - 5min

Gotowanie 60min

Ekstrakt początkowy 14,4°Blg

Fermentacja (17-20°C)

Ekstrakt końcowy 4,5°Blg

Refermentacja - parametry dla programu refermv21

10 litry 20°C v/v 2,3 59g cukru

Druga część piwa (około 14litrów) wlana do kega.

-----------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Copyright © 2007 All Rights Reserved.
Design provided by LeePa79